Börtönt kérnek a siófoki biztonsági őrre, aki terrorizálta a szórakozókat

2019.05.30. 08:35

Két egymást követő nyáron is kilépett a szerepéből egy biztonsági őr, aki földön fekvő fejét rúgta meg, illetve a tánctéren hőzöngőt vert össze. A Siófoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette, könnyű testi sértés vétsége és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat ellene.

A 26 éves siófoki férfi biztonsági őrként a 2017-es nyári idegenforgalmi szezonban, Siófokon két társaság között kirobbant vita lezárása után nem bírt uralkodni az indulatain.

Az ügyészség közleménye szerint két társaság szólalkozott össze az egyik siófoki szórakozóhelyen. A környék rendjéért felelő biztonsági szolgálat tagjai - köztük a vádlott - a rendbontókat szétválasztották, azonban az egyik renitens vendég – a későbbi sértett - továbbra is hangoskodott, és a biztonsági emberekkel szemben is agresszívan lépett fel.

A további rendbontás elkerülése érdekében a sértettet a biztonságiak a földre vitték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Már csak a rendőrökre vártak, amikor a vádlott az ártalmatlanná tett és földön fekvő sértettet hirtelen indulattól vezérelve, erővel fejbe rúgta, amitől könnyű sérülése keletkezett.     

A Siófoki Járási Ügyészség a vádlottal szemben a vádemelést másfél évre elhalasztotta, aki ennek ellenére 2018 nyarán egy másik vendéget is bántalmazott. A vádlott ekkor egy siófoki szórakozóhelyen dolgozott biztonsági őrként, amikor felfigyelt a tánctéren szórakozó sértettre, aki a könyökével próbált helyet csinálni magának, mert korábban meglökték.

A vádlott ekkor hátulról ököllel megütötte a sértett fejét, aki emiatt megfordult, mire a vádlott további 3 alkalommal, ököllel szemből ütötte meg a férfi arcát. A sértett orra rögtön vérezni kezdett, de később kiderült, hogy az állkapcsa is eltörött.

Az ügyészség vádiratában – miután a vádemelés elhalasztásának eredménytelensége miatt az eljárást folytatni rendelte - a vádlottal szemben halmazati büntetésként börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.