Móric
11 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Szöul egy 18 tisztviselőből álló csoportot küld Magyarországra a hajóbaleset miatt

2019.05.30. 05:15 Módosítva: 2019.05.30. 09:01

A külügyminiszterrel az élén, kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el csütörtökön a dél-koreai elnök az ország turistáit ért magyarországi vízi balesettel kapcsolatban. Az MTI közlése szerint Mun Dzsein egyben utasította kormányát, hogy

a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden lehetséges intézkedést azoknak a dél-koreai turistáknak a megsegítésére, akik hajóbalesetet szenvedtek Budapesten.

A Yonhap hírügynökség jelentése szerint Mun tájékoztatást kapott a történtekről Csung Juijongtól, a dél-koreai nemzetbiztonsági hivatal vezetőjétől.

A szöuli kormány azt is tervezi, hogy a lehető leghamarabb 18 tisztviselőből álló csoportot küld Magyarországra.

Részletesen beszámoltunk a budapesti tragédiáról, melyben legalább heten meghaltak, miután összeütközött két hajó szerda este a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott.

Cikkünk megjelenésének idején még tart a mentés és a keresés, a dél-koreai nagykövetség munkatársai a helyszínen segítik az azonosítást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport