Elloptak ötmilliót a tinik, több bőröndnyit vásároltak, a biztonsági őrnek feltűnt

2019.05.30. 10:58

Egy szemfüles biztonsági őrnek köszönhetően lebukott három fiatal lány Debrecenben, akik egy ismerősüket meglopták előző nap. A 13, 14 és 15 éves lány szerdán délelőtt egy debreceni bevásárlóközpontban őrült bevásárlást rendezett, és több százezer forint értékben többek között kozmetikai termékeket, ruhaneműket, valamint három nagy értékű mobiltelefont vettek, ami szemet szúrt az őrnek. Eztán értesítette a rendőröket.

A rendőrség közleménye szerint a rendőrök még a bevásárlóközpont parkolójában igazoltatták a három tinit, és kérdőre vonták őket, hogy honnan van ennyi pénzük. A fiataloknál három bőrönd volt, amik színültig voltak pakolva az áruházban vásárolt tárgyakkal.

A lányok elmondták, hogy Berettyóújfaluban egy ismerősüknél voltak az előző este és tőle hozták el a közel 5 millió forintot. A nyomozás adatai szerint a lányok miután meglopták a 47 éves sértettet, Debrecenbe mentek busszal, kivettek egy szállodai szobát, majd másnap a lopott pénz elkötésébe kezdtek.

A körzeti megbízottak a fiatalokat előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd átadták őket a berettyóújfalui nyomozóknak, akik kihallgatták őket. A nyomozó hatóság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított velük szemben büntetőeljárást.