92 embert vert át a komlói internetes csaló

2019.05.30. 10:26

A Nagykőrösi Járási Ügyészség tájékoztatása szerint csalás vétségével emeltek vádat egy komlói férfi ellen, aki több mint 90 esetben vert át embereket hamis internetes hirdetésekkel.

A vádlott nem rendelkezett rendszeres jövedelemmel, többnyire alkalmi munkákból élt. 2015 márciusában kezdett el online hirdető felületeken horgászfelszereléseket, autóalkatrészeket és katonai bakancsokat hirdetni jutányos áron, azonban a meghirdetett áruk nem voltak a birtokában és feltételezhetőn nem is volt szándékában azokat beszerezni. 

A komlói férfi az áruk vétalárát a nevelt lányának bankszámlájára utaltatta a vevőkkel. Az ország több pontjáról is jelentkeztek érdeklődők, akiktől a férfi pár ezer forinttól 40 ezer forintig terjedő összegeket gyűjtött be, azonban a megrendelt árukat egy esetben sem juttatta el a vevőkhöz. 

A vádlott 2015 márciusa és 2017 szeptembere között csaknem egymillió forintott keresett a hamis hirdetésekkel. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, a férfit szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolják.