Az összes budapesti hajóutat lemondta a dél-koreai utazási iroda

2019.05.31. 12:52 Módosítva: 2019.05.31. 14:12

Az összes dunai hajóutat lemondta és visszatéríti a már befizetett budapesti utak árát a dél-koreai Very Good Tour, írja az Infostart a Korea Times alapján. 

A szerdán este szerencsétlenül járt dél-koreai tuistacsoport útját is a Very Good Tour szervezte.  A dél-koreai turisták egy hat országot érintő kelet-európai körutazáson vettek részt, amelynek része volt a Baltikum is.  A baleset után ez az iroda utaztatta Budapestre  annak a hét koreai állampolgárnak a családtagjait, akiknek a holttestét megtalálták a katasztrófa után. 

Az utazási irodánál szerda óta sorozatban mondják le a foglalásokat az ügyfelek, az új jelentkezők száma pedig a felére esett. A kelet-európai utakra befizetőknek minden költség nélkül visszaadják a pénzüket. 

Az utazási iroda határozatlan időre felfüggeszti a programjai közül a dunai hajózást, de ugyanígy döntött több más, Budapestre utaztató koreai iroda, így a Hana Tour, a Mode Tour és a Yellow Balloon Tour is. Helyette éjszakai városi sétát ajánlanak a vendégeknek.

A Kora Times azt írja: az utazási iroda pert készül indítani a katasztrófát okozó  Viking Sigyn tulajdonosa és üzemeltetője ellen, de megvárja a vizsgálatok lezárását. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport