Ügyvédje szerint a Duna legtapasztaltabb kapitányát vették őrizetbe

902A5456
2019.05.31. 17:07 Módosítva: 2019.05.31. 18:41

Kezdeményezi a letartóztatását az ügyészség annak az ukrán férfinak, aki a Viking Sigyn szállodahajó hajóskapitánya volt a Hableánnyal való ütközéskor – közölte a főügyészség az Indexszel. Álláspontjuk szerint csak így biztosítható az eljárásban való jelenléte. A kényszerintézkedésről a Fővárosi Törvényszék nyomozási bírája várhatóan szombaton dönt.

A 64 éves, odesszai Jurij C.-t csütörtök este vették őrizetbe, és gyanúsítottként hallgatták ki. 

A férfi ügyvédje, Tóth Balázs elmondta az MTI-nek, hogy ügyfele tagadja, hogy bármilyen szabálytalanságot elkövetett volna. Az ügyvéd közleménye szerint a kapitány 44 éve vezet hajót, a „Duna egyik legtapasztaltabb hajóvezetője”, balesetet soha nem okozott. A férfit megrendítette a baleset következménye, sajnálja, hogy a baleset elkerülésére nem volt módja, az áldozatok hozzátartozóinak részvétét fejezi ki.

Az ügyvéd szerint a nyomozóhatóság részéről a gyanúsítás idő előtti, jelenleg nem több egy elméletnél. Az alapos gyanúhoz szükséges bizonyosságról a ténybeli információk alapján nem lehet beszélni. Ilyen, az alapos gyanút megalapozó megállapítás akkor tehető, ha már megvannak a szakértői vélemények, most viszont a szakértők kirendelése még csak folyamatban van.

(Borítókép: Ajpek Orsi / Index) 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport