Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Ha meghalok, szórjátok a hamvaimat a Dunába - kérte a Hableány matróza

2A55B0EC-11A1-40FB-B64E-62B84AFD7F51
2019.06.01. 15:08
Az eltűnt matróz édesanyját a Bors látogatta meg otthonában.

A szerencsétlenül járt Hableány hajón két magyar is tartózkodott, L. László, a kapitány és P. János, a matróz. Eddig egyikük sem került elő. A Bors elérte P. János matróz édesanyját. A 81 éves asszony teljesen összeomlott, a fájdalomtól megtört, édesanya nem hisz abban, hogy élve kerül elő a Dunából a Hableányon szolgáló fia. 

Habár a kollégái elmondása szerint a felmondásra készülődött, imádta a hajózást P. János, édesanyja a tragédia előtti napon telefonon beszélt a fiával. A katasztrófa után már hiába hívta Jánost, a készülék kisípolt. A baleset előtti nap volt János születésnapja, aki a párjával együtt kilátogatott az állatkertbe.

Rengeteg munkája volt, nem akartam zavarni, de ő felhívott. Akkor beszéltünk utoljára"

– sírta el magát az édesanya, aki a tragédia estéjén nem érezte jól magát, ezért korán lefeküdt. Másnap reggel megdöbbenve figyelte a korai híradásokat a tévében.

Azt mondta, mindkét fia gyerekkorától kezdve imádta a vizeket, János sokat evezett a Tiszában. Korábban katonatiszt volt, de a hajózásra mindig a szenvedélyeként tekintett.

Annyira szerette a munkáját, hogy évekkel ez­előtt azt mondta, ha történik vele valami, a Du­nába szórjuk a hamvait... Tisztességes búcsút szeretnénk tő­le venni, re­mélem, minél hamarabb megtalálják."

- mondta az édesanya.

(Borítókép: Ajpek Orsi/index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport