Vasárnapra zivatarokra figyelmeztetnek

2019.06.01. 19:02

Zivatarveszély miatt vasárnapra az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton késő estig az ország délkeleti harmadán és északnyugaton, illetve esetleg a Dunántúl középső részén várható helyenként zivatar.

Vasárnap elszórt jelleggel már máshol is, legkisebb eséllyel az Észak-Alföldön várható zivatarok kialakulása, ismét inkább a délutáni, esti órákban.

A zivatarokat kisebb méretű jég, nagyobb mennyiségű (20-30 milliméter) csapadék, esetleg viharos (60-70 kilométer/órás) szél kísérheti. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Ebben a videóban részletezik, hogy hogyan kell elképzelni a csapadék eloszlását a következő napokban, reggel több napsütés, délután pedig több csapadék várható:

Közben az Időkép.hu épp most közölt egy jó kis összeállítást arról, hogy az aranyat érő májusi eső kissé túlzásokba esett idén hazánkban, és részletezték ennek okait, kronológiáját.