Az biztos, hogy ha sokat esik az eső, a Dunába ömlik a hulladék és a fekália

2019.06.03. 08:36 Módosítva: 2019.06.03. 08:43

Elkerülhetetlennek tűnik a hatóságok számára, hogy nagyobb eső idején a tisztítatlan szennyvíz belefolyjon a Ráckevei Duna-ágba, írja a 444.hu egy olyan videó alapján, amelyet a Facebookra töltött fel készítője, hogy megmutassa, mi történt a napokban a Dunán.

Az történt a napokban a Dunán, hogy a nagy eső miatt  a „fekete, fekáliát és darabos szemetet is tartalmazó, tisztítatlan szennyvíz a Natura 2000 védettség alatt álló folyóágba” ömlött. És ez így is marad a októberig a 444 szerint, ugyanis a Fővárosi Csatornázási Művek nem tehet mást.

A tisztítómű kapacitása véges, írja a lap, és bár Tarlós megígérte, hogy a 2018-as fővárosi költségvetésbe belerakat egy összeget a dél-pesti szennyvíztisztító 3600 köbméteres záportározó megnövelésére, az építkezés még csak az idén februárban indult meg, és október a határidő.

Baranyi Krisztina ferencvárosi független képviselő szerint amúgy „az EU kifizette már 10 éve az összes intézkedést, hogy az RSD vize a jogszabályoknak megfelelő minőségű legyen, de ezeknek csak a töredéke valósult meg, az Uniótól erre kapott pénz pedig eltűnt”.

További részletek a lapban.   • Hírek
  • Hírek