2024. június 21. 15:00 ÉLŐ
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Koreai katonák akarnak lemerülni a Hableány roncsaihoz

2019.06.03. 10:05 Módosítva: 2019.06.03. 13:13

Koreai katonák érkeztek a Hableány roncsának helyszínére; az a tervük, hogy az ezekben a percekben a híd alá épített új pontonról lemerülnek, és megpróbálják megközelíteni a roncsot – írja a 24.hu.

A portál tudósítása szerint a rendőrség lezárta a Margit híd déli oldalát a gyalogosforgalom elől – azt a részt, ahol eddig álltak a bámészkodók. Jelenleg a híd alatt zajlanak az előkészületi munkálatok. 

Bár napok óta a hajóbaleset helyszínén áll egy rozsdás mentődaru, az alkalmatlan arra, hogy kiemelje az elsüllyedt Hableányt. A mentésben részt vevő szakember szerint már évek óta semmire nem használják a tragédia helyszínére vitt darut, és igazából csak arra jó, hogy megnyugtassa az embereket. A szakértő elmondása szerint egyedül a Clark Ádám úszódaru képes arra, hogy kiemelje a roncsot, ám olyan magas a vízállás, hogy képtelen megközelíteni a helyszínt, mert nem fér át a híd alatt.

Ezt később a TEK is megerősítette, Hajdu János főigazgató azt mondta, hogy az a mentődaru, ami a helyszínen van, azért nem alkalmazható, mert legfeljebb ötven tonna megemelésére képes, ezért kell megvárni a Clark Ádám úszódarut, ami kétszáz tonnát is fel tud emelni. Egy olvasónk pedig azt írta, hogy nem igaz, hogy a 24.hu tudósításában említett darut ne használnák már évek óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport