Kulcsnál találták meg a Hableány-tragédia legújabb áldozatát

2019.06.04. 18:16 Módosítva: 2019.06.04. 18:55

A Hableány sétahajó múlt szerdai tragédiájának újabb áldozata került elő, ezúttal a Fejér megyei Kulcsnál, írja a Police.hu. Ez a tizenegyedik megtalált test.

A holttestet kedd délután emelték ki a Dunából, majd az azonosítása során megállapították, hogy a dél-koreai férfi a hajóbaleset egyik áldozata volt.

Kulcs a Duna jobb oldalán, Rácalmás és Adony között található, Dunaújvárostól mintegy 15 kilométerre északra, a fővárostól pedig kb. 70 kilométerre délre.

A magyar búvárok a kedd reggeli merülésük során egy másik holttestet is találtak a hajóroncs ablakában, amelyet órákkal később, a délutáni merülés után sikerült felszínre hozni.

A Hableány turistahajó május 29-én, múlt szerdán, nem sokkal 21 óra után süllyedt el a Margit híd alatt, amikor ráfutott és a vízbe fordította a nála jóval nagyobb Viking Sigyn szállodahajó.

Az 1949-ben épült Hableány mindössze 7-8 másodperc alatt, 35 emberrel a fedélzetén süllyedt el: a kétfős (magyar) személyzet mellett 33 dél-koreai turista volt a hajón.

Az áldozatok közül heten élték túl a balesetet, őket már ki is engedték a kórházból. A hétfőn megtalált, illetve felszínre hozott két holttest a Hableány katasztrófájának nyolcadik és kilencedik áldozata.

A hatóságok továbbra is keresik a 17 további eltűntet a Duna teljes déli szakaszán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport