Biztosan kifizeti az óvadékot a Viking Sigyn kapitánya

2019.06.05. 18:57 Módosítva: 2019.06.05. 21:53

A Hableánnyal ütköző Viking Sigyn ukrán hajóskapitánya biztosan kifizeti a 15 millió forintos óvadékot, amit a múlt héten határoztak meg, miután halálos tömegszerencsétlenséget okozó veszélyeztetése miatt hallgatták ki és vették őrizetbe. 

A 24.hu-nak Jurij C. ügyvédje elmondta, jelenleg nincsenek olyan bizonyítékok, melyek azt támasztják alá, hogy ügyfelük okozta a tragédiát, és nyomozóhatóság mindent megtesz az ügy felgöngyölítése érdekében, és jelenleg az eddig begyűjtött adatok kiértékelése folyik. A férfi nyomkövetővel a lábán mozoghat Budapest területén.

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy a hajóskapitánynak megengedték, hogy beszéljen a szeretteivel, és nagyon megviselték a történtek őt és szeretteit is. 

Kedden az is kiderült, hogy a dél-koreai külügy a Viking Sigyn szállodahajó ideiglenes lefoglalását kéri a magyar hatóságoktól. Ez az intézkedés azt jelentené, hogy a Vikingnek vissza kellene térnie Magyarországra, és mindaddig Budapesten kellene maradnia, amíg a két ország befejezi a baleset körülményeinek vizsgálását.

A hajó egyébként a Vesselfinder.com adatai szerint jelenleg Ausztriában van, de Budapest van feltüntetve úti célként, igaz, az érkezési dátumként szeptember 6. van megjelölve, hívta fel a figyelmet rá olvasónk. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport