Visszavonul a politikától a hódmezővásárhelyi Fidesz frakcióvezetője

2019.06.05. 11:23

"A feszültség mindenütt tetten érhető: a városházán és a templomban, a piacon és az utcán, sőt a családi ebédeken is" - kezdte levelét Hegedűs Zoltán, a hódmezősvásárhelyi Fidesz frakcióvezetője, aki a Vasarhely24.hu oldalon jelentette be visszavonulását. 

A korábbi alpolgármester szerint 2019 nyarára végleg kettészakadt a város, pedig "együtt többre mennénk, mint egymás ellenében". Hegedűs felidézte, hogy miután meghalt a korábbi polgármester, Almásy István, ő is elindult a polgármesteri posztért, az időközi választáson azonban alulmaradt Márki-Zay Péterrel szemben. A most visszavonuló politikus szerint a város fideszes képviselőinek felelőssége van abban, hogy Márki-Zay nem tudta folytatni Almásy munkáját. 

A politikus szerint a helyiek visszakövetelik korábbi nyugodt városukat. "Márpedig aki előbb tartja magát vásárhelyinek, mint egyik vagy másik szekértábor hívének, az ezt az igényt, ezt az akaratot nem hagyhatja figyelmen kívül. Mára be kellett látnom, hogy az új békeidőket már nem hozhatják el azok, akik a régi háborúskodás főszereplői voltak" - írta. 

Azt látnám helyesnek, ha mindazok, akik e polgárháborús időszak megtestesítői, most hátra lépnének egyet és kivonulnának a helyi közéletből. Nem a város hétköznapi ügyeiért dolgozó, gyakran szűk mozgásterű képviselőkre gondolok, hanem a felelős vezetőkre – azokra, akik a politikai harcokat vívták, akik a szekértáborokat a város polgárai szemében megjelenítik.

- írta Hegedűs, aki végül bocsánatot kért azoktól, akiket politikai pályafutás alatt megbántott, és köszönetét fejezte ki támogatóinak. 

Hódmezővásárhelyen a Fidesz még mindig nem találta meg, kit indít polgármester-jelöltként az októberi önkormányzati választáson. Lázár János nemrég egy interjúban arról beszélt, hogy olyan jelöltben gondolkodnak, aki képes egyesíteni a várost, ehhez pedig nem is kell feltétlenül fideszesnek lennie az illetőnek. 

"Készen állok az együttműködésre egy olyan emberrel is, aki nem Fidesz tag, nem fideszes, vagy éppenséggel nem ért velünk mindenben egyet. Nekem is tanulnom kellett az elmúlt egy évből és a választások tavalyi eredményeiből" - nyilatkozta Lázár.