A polgármester veje terítette a drogot Balatonszemesen

2019.06.07. 15:36

A magyar kriminalisztika történetében egyedülálló esetnek nevezte a rendőrség, hogy egy bűnmegelőzési egyesület árulta a drogot a Balaton partján az elmúlt 6-7 évben - számolt be a 24.hu egy hosszabb cikkben egy csütörtöki hírről

Azóta a 24.hu megtudta, hogy  a civil szervezetet a balatonszemesi polgármester veje vezeti, az önkormányzat pedig rendszeresen támogatta, sőt a kábítószer szállítására használt 6,4 millió forintos terepjáróhoz is a község segítségével jutott hozzá az egyesület.

A rendőrség négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben fogyasztás miatt indított eljárást. A Somogy megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese arról is beszámolt, hogy az egyesület elnöke egy Bűnmegelőzés feliratú terepjárójával hetente járt Budapestre drogért.

A 24.hu szertint a szóban forgó civil szervezet a Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület, elnöke pedig 2011 óta a most 28 éves E. István, aki a balatonszemesi polgármester kisebbik lányának a férje. Ő az egyike azoknak, akiket a rendőrség őrizetbe vett, kezdeményezve a letartóztatást.

A polgármester nem akart nyilatkozni az ügyről, pedig nemcsak családi érintettségről van szó, hiszen az önkormányzat évek óta támogatta a bűnmegelőzési álca mögé bújó egyesületet.

2016. február 15-én Balatonszemes polgármestere arról beszélt egy képviselő-testületi ülésen, hogy nem megoldott kérdés Balatonszemesen és a szomszédos Balatonőszödön a közterület-felügyelet létrehozása, de több éve működik egy közbiztonsági egyesület, ami pályázat útján, önkormányzati segítséggel hozzájutott egy 6,4 milliós forintos Suzuki Vitarához. Ezt a Vitarát hétfőn a rendőrök megállították, és kiderült róla, hogy évekig szállították vele a drogot az egyesület tagjai.

A 24.hu úgy tudja, hogy az autóval március közepén az árokba hajtottak, és az eleje összetört. A járműnyilvántartó  szerint a 2015-ös évjáratú Suzuki balesetét a sofőr okozta.

A polgármester három éve éppen ennek az autónak a megszerzésével indokolta egy új szervezet létrehozásának szándékát, mert úgymond szerették volna hatékonyabban kihasználni. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a polgármester veje által vezetett egyesület tagjai már évek óta drogot terjesztettek az autó megszerzésekor.

Az önkormányzat ugyanakkor többször is százezres nagyságrendű támogatást adott az egyesületnek, tavaly és tavalyelőtt egyaránt 200-200 ezer forintot szavazott meg erre a célra a képviselő-testület - sorolja tovább a 24.hu a megdöbbentő eset részleteit. 

Az ügy gyanúsítottjait őrizetbe vételük mellett kihallgatták.

Takács József független polgárgátmester nemrég azzal került be a hírekbe, hogy tavaly áprilisban a saját pénzén hordatta ki a fideszes képviselőjelölt szóróalapját a parlamenti választás előtt néhány nappal.