Emma
-2 °C
6 °C

Dunaújvárosnál motorcsónakból, kutyákkal keresik a hajóbaleset áldozatait

unnamed (3)
2019.06.07. 14:37 Módosítva: 2019.06.07. 16:53

Három motorcsónakból speciálisan kiképzett kutyákkal is keresik a múlt heti dunai hajóbaleset áldozatait Dunaújváros térségében – közölte a Dunaújvároson tartott sajtótájékoztatóján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyhelyzet-kezelési Főosztályának vezetője pénteken.

rescue1.png
Fotó: MTI

A kutatásban kilenc napja résztvevő katasztrófavédelem önkéntes, speciálisan kiképzett kutyás egységek bevonásával keresik a vízben a holttesteket, idézi az MTI Jackovics Pétert. Pénteken a kutyás egységek Dunaújváros térségében a Duna mindkét partján húsz kilométer hosszan kutatják át a vízfelszínt három mentőcsónakkal és három kutyával.

A kutatásban a szolnoki Életjel Mentőcsoport és a Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoport kutyái mellett a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat, a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentőegyesület tagjai, valamint dél-koreai szakemberek is részt vesznek. Emellett a Magyar Honvédség helikoptere és a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egységei is kutatnak a térségben.

rescue4
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Budapest térségében a Szent Flórián Tűzoltóhajó, valamint Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata és hivatásos keresőkutyái is részt vesznek a kutatásban, és a hajószerencsétlenség helyszínén is dolgoznak önkéntes mentőbúváraik.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd alatt, miután ütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A hajó kiemeléséhez péntek délután elindult a Clark Ádám daruhajó a helyszínre, de nem tudni, hogy pontosan mikor emelheti ki a roncsot.

A Hableány balesete:

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport