Franka valótlanul állította, hogy a kukacok a kifogástalan konyhában nem kerülhettek a levesbe

2019.06.07. 08:25 Módosítva: 2019.06.07. 15:08

Amikor kiderült, hogy a kerepesi gyerekek lebbencslevesébe csontkukacok kerültek, az önkormányzat egyből az ételszállítóra mutogatott. Franka Tibor polgármester azt mondta, hogy az iskola konyhájában azért sem kerülhettek a kukacok a levesbe, mert a kiszállított, zárt edényekből ott csak kiszedik a tányérba az ételt, ráadásul a tálalókonyhát is most festették.

Csütörtökön azonban a város honlapján helyreigazítás jelent meg, amelyben Franka Tibor már úgy fogalmazott, hogy „valótlanul állítottam közleményemben 2019. május 9-én azt, hogy az idegen anyag csakis az ételszállító cég szolgáltatása kapcsán kerülhetett a levesbe, valamint azt is, hogy az önkormányzati üzemeltetésű tálalókonyha kifogástalan állapotú, és hogy ott nem kerülhetett bele”.

Hovatovább „az igazság az, hogy az ételszállító Hungast Vital Kft. főzőkonyháján a hatósági vizsgálat eredménye alapján is kizárt hogy ott szennyeződött az étel. Tehát az incidensért nem az ételszállító cég a felelős, ezúton is elnézésüket kérem a valótlanságokat tartalmazó kijelentéseim miatt”.