Virgil
0 °C
3 °C

Budapest több pontján is felbukkant pénteken Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő

2019.06.07. 19:39 Módosítva: 2019.06.07. 21:03

Úgy tűnik egyre többször merészkedik ki a fényre Nikola Gruevszki egykori macedón kormányfő, aki Magyarországon kapott menedékjogot, miután hazájában korrupció miatt jogerősen börtönbüntetésre ítéleték.

Olvasónk, MMáté küldött egy képet, miszerint Gruevszki az Európa hajón, a Budapest Business Partyn próbál magyar ismerősöket szerezni elhúzódó kényszerüdülésének idejére. 

Korábban a 444 posztolt egy videót, amikor megdöbbenésükre a szerkesztőségükkel szomszédos lakásba látták Gruevszkit bemenni. A találkozásról videót is készítettek, de a beszélgetés meglehetősen egyoldalú volt, ugyanis Gruevszki mindenre azt válaszolta, hogy nem kíván nyilatkozni. 

Gruevszki 2006-tól tíz éven át irányította Macedóniát. Ideológiai szövetségese volt Orbánnak a migráció és Soros György kapcsán is. A kétmilliós egykori jugoszláv köztársaságból indult a Stop Soros! kampány is.

A politikus a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy Budapesten bujkál és menedékjogot kért. Azt írta, azért ment el Macedóniából, mert több halálos fenyegetést kapott. Gruevszkinek november 8-ig kellett volna börtönbe vonulnia, de miután Budapestre menekült nemzetközi körözést adtak ki ellene.