Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Másodkapitány volt a holland balesetnél a Viking Sigyn ukrán kapitánya

tammy miller apr 1
2019.06.07. 10:57

Hivatalosan is megerősítették, hogy a Hableány városnéző hajót elsüllyesztő Viking Sigyn ukrán kapitánya április elsején éjjel Hollandiában is balesetet okozott. Akkor egy Viking típusú hajóval egy, az antwerpeni kikötőből távozó tanker oldalát szakította fel.

Csütörtökön este a Viking Cruises hajózási vállalat szóvivője a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta: "meg tudjuk erősíteni, hogy a Viking Sigyn kapitánya április 1-jén a Viking Idun fedélzetén volt, de az incidens idején nem ő volt a hajó kapitánya. A hajót egy másik kapitány irányította."

A Fővárosi Főügyészség szerint az ukrán férfi kérdésünkre azt válaszolta, hogy „a magyarországi ügy gyanúsítottja másodkapitány volt a hollandiai balesetben részes egyik hajón. őt Hollandiában gyanúsítottként hallgatták ki. Annak megállapítása, hogy ott ki vezette a hajót, a holland nyomozás tárgya”.

(Borítókép: Képek az egyik utas 2019. április 1-én kitett posztjából, amikor a Viking hajója ütközött egy olaj tankerrel Terneuzenben. Fotó: Tammy Miller / Facebook)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport