Emília
13 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Megérkezett a Hableány-tragédia helyszínére a Clark Ádám úszódaru pénteken

B4D74EB6-A879-452D-8145-D490365DD444
2019.06.07. 16:16 Módosítva: 2019.06.07. 22:29
  • Pénteken felgyorsultak a felborított és elsüllyesztett Hableány városnéző hajó kiemelésével kapcsolatos események.
  • Azóta, hogy csütörtökön három holttestet találtak, köztük a magyar matrózét, nem jöttek hírek újabb áldozatok megtalálásáról.
  • Pénteken délelőtt a BRFK arról tájékoztatta a médiát, hogy hat motorcsónakkal a fővárosban, további kilenc motorcsónakkal pedig közel 200 kilométeres szakaszon, egészen a határig fésülik át a partokat áldozatok után kutatva.
  • Prohászka Richárd, a vízirendészet vezetője azt is elmondta, hogy keresőkutyák is részt vesznek a keresésben, és három áldozatot ők találtak meg.
  • Közben a Fővárosi Főügyészség reagált a Viking Sigyn tulajdonosának nyilatkozatára. Az április elsején balesetet okozó Viking hajó kapitánya nem az az ukrán kapitány volt, aki a budapesti balesetben tömegszerencsétlenség elkövetésével gyanúsítanak, viszont ő volt a másodkapitány, és a holland hatóságok gyanúsítottként hallgatták ki, írta a Fővárosi Főügyészség.
  • Miközben további vízszintemelkedés várható a Dunán, pénteken nem sokkal dél után a rendőrség váratlanul úgy döntött, hogy lezárja az Árpád hidat és a Margit hidat is részlegesen, ugyanis a TEK vezetői szakemberekkel együtt úgy kalkuláltak, hogy most is le lehet vontatni az Újpestnél veszteglő Clark Ádám úszódarut a helyszínre, amivel várhatóan vasárnap ki fogják emelni a Hableányt.
  • A döntés oka, hogy tartottak tőle, később tovább emelkedik a víz szintje, és nem fogják tudni a helyszínre úsztatni a darut, és emiatt el kell majd halasztani a Hableány kiemelését.
  • Nem sokkal délután kettő előtt az úszódaru megindult, két kisebb vontatóhajó és számos rendőrségi motorcsónak kísérte útján.
  • A darus monstrum az Árpád híd alatt a Margit-sziget és az Óbudai-sziget között tudott átmenni, majd Buda felől kerülve a Margit-szigetet problémamentesen áthaladt a Margit híd alatt is, és az Olimpia park vonalában lehorgonyzott.
  • Eközben a magyar és koreai búvárok igyekeznek előkészíteni a hajót, hogy négy, egyenként hatszor 32 milliméteres acélsodronyból álló hevederrel ki tudják majd emelni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport