Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Dél-koreai küldöttek és hozzátartozók vettek részt a baptisták megemlékező istentiszteletén

SZA 3028
2019.06.09. 14:32

Vasárnap délelőtt a József utcai Baptista Gyülekezetben tartottak megemlékező istentiszteletet a Hableány-balesetben elhunytak tiszteletére. Az istentiszteleten részt vettek nagykövetségi küldöttek, és az elhunytak hozzátartozói is.

A Baptista Egyház felvette a kapcsolatot a dél-koreai nagykövetséggel, és így jöhetett létre ez a megemlékező alkalom. Az istentiszteleten volt kétnyelvű zsoltárolvasás, egyperces néma megemlékezés és igehirdetés, szintén két nyelven.

Az egyház készített részvétnyilvánító kártyákat, melyeket a gyászoló hozzátartozóknak juttatnak el. A képeken a tolmácsot és a az egyház külügyi titkárát, Bukovszky Ákost, valamint Boros Dávid lelkipásztort láthatjuk.

A Hableány május 29-i tragédiája idején a hajón 35-en voltak, 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet. A 35 főből heten élték túl a tragédiát, mindannyian a hajó utasai. A többi 28 személyből eddig húsz holttest került elő, részben már a katasztrófa napján, részben az azóta eltelt tíz napban, a Duna különböző szakaszain.

A hatóságok motorcsónakokkal és keresőkutyákkal is keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt Hableány kiemelésének előkészítése is megkezdődött, legutóbbi információink szerint legkorábban a jövő héten emelhetik ki a hajót.

(Nyitókép: Szilágyi Anna/Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport