Schmuck Andor is beszáll a főpolgármester-jelöltek közé

D  TT20141012034
2019.06.10. 12:50 Módosítva: 2019.06.10. 13:21

Váratlan névvel vált még szórakoztatóbbá az a névsor, amin azok szerepelnek, akik az utóbbi időben felmerültek, mint lehetséges budapesti főpolgármesterek.

Pünkösd hétfőn egy sejtelmes sajtóközleményben jelentette be a Tisztelet Társasága oszlopos tagja, Schmuck Andor, hogy indul a főpolgármesteri címért. Vagyis azt, hogy indul csak a leveléhez csatolt videóból sejteni, a levelében ugyanis csak ennyi van:

„Schmuck Andor főpolgármesteri jelöltsége !Meghívó ! Tisztelettel tájékoztatom ,hogy holnap azaz június 11-én kedden délelőtt 10 órakor az ötödik kerület Sas u .12 Földes Józsi Bazilika éttermében sajtótájékoztatót tartok ! Témája a főpolgármesteri jelöltségem . Tisztelettel várom  Schmuck Andor"

Kapcsolódó

Dobrev Klára bemutatta a főpolgármester-jelöltjét: Kálmán Olgát

Független jelölt vagyok a DK biztatására, Klára biztatására - mondta a tévés műsorvezető Dobrev oldalán. Megmérkőzik Karácsony Gergellyel és a momentumos Kerpel-Fronius Gáborral az előválasztáson.

Ennyiből még az is kisülhet, hogy a főpolgármesteri jelöltségről szóló tájékoztatás az lesz, hogy Schmuck nem indul.

Pláne, hogy mostanában nem annyira a politikában brillírozott, hanem kabarékonferansziéként tevékenykedett, így még egy ilyen tréfa sem tűnne teljesen alaptalannak.

A rövid levélhez csatolt videóban viszont már úgy hivatkozik magára, hogy "a főpolgármester-jelölt".

Schmuck Andor - a főpolgármester-jelölt

Hogy ellenzéki jelöltként indul-e, részt kíván-e venni az ellenzéki előválasztáson, vagy hogy úgy általában mi a célja a jelöltséggel, az majd valószínűleg a sajtótájékoztatóján kiderül.

Schmuck egyébként már a 2010-es választáson is elindult a főpolgármesteri címért, akkor az volt a szlogenje, hogy Mindnyájunknak el kell menni, és óvszereket osztogatott hozzá.