Klotild
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Azonosították a Hableány-hajóbaleset egyetlen gyermek áldozatát

2019.06.12. 15:21 Módosítva: 2019.06.12. 17:42

Azonosították a Hableány kiemelésekor talált negyedik holttestet is - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

A május 29-én történt dunai hajóbaleset kedden megtalált negyedik áldozata egy dél-koreai kislány, aki a tragédia egyetlen gyermekáldozata.

A kutatásban résztvevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még négy dél-koreai utast - írták a közleményben. 

Az Origo információi szerint a csepeli szabadkikötőbe szállított Hableány hajón már nem találtak több holttestet, ezt megerősíteni látszik a rendőrség legújabb közleménye, hogy még négy dél-koreai utast keresnek a Duna déli szakaszán. 

Bár Hajdu János, a TEK főigazgatója egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, a hajóban vastag iszapréteget találtak, ami akár holttesteket is rejthet, de ezt nem ők, hanem a rendőrség fogja megmondani. (Frissítés: a rendőrség közölte, nem találtak több holttestet a hajón.) 

Hajdu szerint ha nem találnak senkit a hajóban, akkor valószínűleg az ütközéskor zuhantak ki belőle, ezért a Belügyminisztérium megkettőzte az eltűntek kutatásában résztvevő erőket a Duna mentén.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport