Beginázva gázolt halálra a zebrán egy asszonyt Dunakeszin

2019.06.12. 09:34

Halált okozó, bódult állapotban elkövetett vezetés, segítségnyújtás elmulasztása és kábítószer birtoklása miatt emeltek vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki beginázva vezetett, és a zebrán halálra gázolt egy idős asszonyt Dunakeszin 2018-ban - közölte a Budakörnyéki Járási Ügyészség. 

dunakeszi1
Fotó: Police.hu

A fiatal férfi 2018 áprilisában este úgy közlekedett Dunakeszin, hogy előtte ginát (GHB nevű drog közismert neve) fogyasztott. A Fő úton, Vác felé haladt, amikor egy zebra előtt a jelzőlámpa pirosra váltott, ezért a vádlott előtt haladó két autó megállt. Annak ellenére, hogy a lámpa piros jelzése a vádlott számára is észlelhető volt, a férfi gyorsítva haladt a gyalogosátkelőhely felé.

Az előtte álló két autót megelőzte, ráhajtott a zebrára, és ott elütött egy éppen áthaladó asszonyt, aki 24 métert repült, és az útpadkára zuhant. A vádlott még át is hajtott a földön fekvő sértett testén. A férfi még ekkor sem állt meg, gázt adott, és elhajtott.

dunakeszi2
Fotó: Police.hu

Fótra ment, ahol bódultsága miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, két parkoló autónak nekiütközött olyan erővel, hogy mindkét jármű nekicsapódott egy ház kerítésének, ami kidőlt. A férfi ekkor szállt ki az autójából, a rendőrök itt előállították, majd őrizetbe vették.

A zebrán elütött asszony a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása után életét vesztette.

Az ügyészség börtönbüntetésre és közúti vezetéstől eltiltásra tett indítványt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport