Megsérthette az előzés szabályait a Viking Sigyn

902A5456
2019.06.14. 10:41

Az M1-nek nyilatkozó Borbély Zoltán  közlekedési jogász szerint a dunai hajóbalesetben a Viking Sigyn kapitánya a gyanú szerint nem tartotta be az előzés szabályait. 

A gyanúsítás tartalmazza azt is, hogy a kapitány nem jelezte előzési szándékát, valamint nem tartott biztonságos oldaltávolságot

– tette hozzá.

Szerinte az ukrán kapitány óvadékának kérdésében a legkevésbé korlátozó kényszerintézkedés elvét kellett érvényesíteni. Borbély azt mondta, hogy a megfelelő mértékű óvadék a letartóztatási okok közül csak a szökés, elrejtőzés veszélyét csökkenti, a bizonyítás megnehezítéséét nem. 

Ahogyan megírtuk, a Hableány balesete után a Viking Sigyn szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát őrizetbe vették vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező, gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt. A 15 milliós óvadék megfizetése után kijöhetett az előzetesből, de Budapestet nem hagyhatja el, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozó hatóságnál.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport