Börtönbe megy a pécsi parkolóőrökre lövöldöző férfi

2019.06.14. 12:00

Lényegében helybenhagyta a Pécsi Törvényszék az elsőfokú ítéletet a pécsi parkolóőrökre lövöldöző férfi ügyében, és jogerősen két év négy hónap börtönre, valamint három év közügyektől eltiltásra ítélte T.B. vádlottat. 

A pécsi férfi még 2018. március 21-én a délutáni órákban egy élelmiszerbolt előtt parkolt le Pécsett, de parkolójegyet nem váltott. Miután befejezte a vásárlást, és kilépett a boltból, azt látta, hogy egy parkolóőr hölgy éppen a kocsiját bírságolja, ehhez pedig fényképet is készít. 

A vádlott trágár szavakkal tarkítva, kiabálva felelősségre vonta a parkolóőrt, és azzal fenyegette, hogy szétveri a fejét, illetve elvágja a torkát.

 A sértett nő az eset közben telefonos kapcsolatban volt a szintén parkolóőr barátjával, aki a történteket végighallgatva a helyszínre sietett. A helyszínen kérdőre vonta a vádlottat, aki úgy tűnt lenyugodott. A két parkolóőr azt is elmondta a vádlottnak, hogy amennyiben vesz parkolójegyet, megszakítják a bírságolást. Közben egy harmadik parkolóőr nő is a helyszínre érkezett. 

A vádlott a közelben lévő automatánál megvette a parkolójegyet, majd további szidalmazások közepette a jegyet a három parkolőr lába elé dobta a földre. A sértettek ezt szóvá tették, erre a vádlott a bírságoló parkolóőr nőhöz lépett és fejen ütötte. A nő a földre esett, a vádlott pedig az autójához ment, elővette az ötlövetű gáz-és riasztófegyverét, és a sértettek felé lövéseket adott le 9mm-es gumilövedéket használva. 

A lövések előbb a parkolóőr férfi felső karját és az első női parkolóőr jobb alkarját találták el, majd a vádlott a harmadik parkolóőr nő felé fordult és két célzott lövéssel hátba lőtte, végül ismét az első nő felé visszafordulva még egy alkalommal célzott lövést adott le, de a sértettet már nem találta el. 

A két parkolóőr nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, a férfi könnyű sérüléseket szenvedett.  • Tippek
  • Bankszámla