Soha többé nem bocsátják vízre a Hableányt

2019.06.14. 20:39

Óriási felajánlást tett az elsüllyedt Hableány tulajdonosa: emlékmű lehet a Hableány roncsából.  - számolt be a Blikk. Az üzemeltető cég soha többé nem szeretné vízre bocsátani a szerencsétlenül járt hajót.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy felveszik a kapcsolatot a dél-koreai féllel, és arról tárgyalnak majd, milyen emléket állítsanak.

A hajó tulajdonosa, a Panoráma Deck Kft. szóvivője, Tóth Mihály azt közölte a Blikkel, hogy együttműködnének a kijelölt szervezettel.

"Sem a műszaki állapota nem teszi lehetővé, de kegyeleti okból sem bocsátanánk újra vízre a Hableányt. Úgy látjuk, a hajó orra menthető, alkalmas lehet arra, hogy valamilyen formában egy emlékmű részeként akár kiállítsák. Mi ezt nem tehetjük meg közterületen, de ha véget ér a rendőrségi vizsgálat, szívesen átadjuk a kijelölt szervezetnek" – mondta a Blikknek a szóvivő.

Korábban azt nyilatkozta a hajó üzemeltetője az Indexnek, hogy a hajó állapota fog dönteni arról, visszaállítják-e a forgalomba a turistahajót, de ameddig nem vizsgálták meg, addig nem zárták ki, hogy esetleg újra használatba veszik. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport