Körbejárt a rendőrség egy házi kannabisz-ültetvényt

2019.06.16. 08:37

Közúti ellenőrzésen akadt fenn az az 52 éves férfi, akinek bernecebaráti házában egy egész marihuána-ültetvényt talált a rendőrség. B. Viktor azután lett gyanús, hogy ruháján és autójában marihuána nyomait találták a rendőrök. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a férfi ellen.

A gyanú szerint megállítása előtt Budapesten, a XIII. kerületben adott el kábítószergyanús anyagot egy embernek.

A bernecebaráti házkutatáson 127 tő kendert, a termesztéshez szükséges eszközöket, illetve üvegekben zöld növényi törmeléket, egy nejlon zacskóban fehér port is találtak.

A férfit kihallgatása után őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Magyarországon a kannabisztermesztés illegális tevékenység. Az Egyesült Államokban az elmúlt évtized során több állam legálissá tette a termesztést és a fogyasztást, köztük a legnépesebb állam, Kalifornia is. Coloradónak öt év alatt egymilliárd dollár költségvetési bevételt hozott a könnyűdrog legalizálása. Az Egyesült Államokban a 11 állam mellett több tucat állam orvosi jóváhagyás mellett engedélyezi a marihuána fogyasztását, helyenként a kender THC-tartalmának korlátozásával.

Csupán három állam tiltja teljes egészében a marihuána bármiféle termesztését, forgalmazását és fogyasztását.