Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Szombathely fideszes alpolgármestere nem ért egyet a kormánypárti médiával

2019.06.16. 12:40

Kisebb összekülönbözések vannak Szombathely fideszes vezetőségeinek tagjai között: a város polgármestere, Puskás Tivadar annak ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy a ingyen osztogatott kormányközeli Szombathelyi Hírlap a város nevét használhassa (amire egyébként szintén ő adta meg első körben az engedélyt), hogy a közgyűlés ellenzéki többségben többször is elutasította. Szerintük ugyanis a lap súlyosan sértő tartalommal jelenik meg.

Az ugytudjuk.hu írja, hogy időközben a bíróság azt is kimondta, hogy a lap egy szombathelyi polgárra nézve személyiségi jogsértést követett el, amikor címlapon hozták le a lakos arcképét "Bolsevik Tempó" szalagcímmel. A Szombathelyi Hírlap egyébként a polgármester sajtósa feleségének gondozásában áll. 

A közgyűlési többség tehát megszavazta, hogy vegyék vissza a névhasználatot a laptól. Puskás ezután újra eléjük terjesztette a határozatot, de megint csak elutasították. A polgármester viszont most harmadszorra is közgyűlés elé viszi a dolgot.

A város sportért és kultúráért felelős fideszes alpolgármestere, Koczka Tibor viszont egyáltalán nem támogatja a polgármester tervét, mert nem ért egyet a kormánypárti újság irányvonalával. Koczka az ugytudjuk-nak úgy nyilatkozott, szerinte

a hírlap tartalma és témaválasztása fényévnyire van a keresztény, konzervatív értékektől.

Koczka Tibor
Koczka Tibor
Fotó: Büki László / MTI

Azt is mondta, harminc évig volt újságíró, közben tucatnyi lapot kiadott, főszerkesztett. 

Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel, elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak a stílusa, tartalma. A közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja a nevét adni ehhez az újsághoz. Aztán meglepődve láttam, hogy polgármester úr újra napirendre tűzi a következő közgyűlésen a névhasználatot, úgy, hogy tudomásom szerint sem vezetőtársaival sem a frakcióval nem egyeztette. Velem biztos nem. Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma fényévnyire van a keresztény, konzervatív értékektől, s ezt nagyon sokan jelezték felém a jobboldalról. A téma újbóli napirendre tűzése véleményem szerint csak árthat a Fidesznek Szombathelyen, ezért nem szignóztam az előterjesztést

– nyilatkozta.