Gyorsan visszalépett az örök esélyes főpolgármester-jelölt, és talált magának egy újabb helyet

2019.06.17. 11:22

Majdnem elindult a főpolgármester-választáson Schmuck Andor, aki hétfőn bejelentette, hogy mégsem indul. Egészen pontosan az előválasztás közben visszalépett, amit a Tisztelet Társaságának elnöke azzal magyarázott, hogy Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) és Kálmán Olga (független, a Demokratikus Koalíció támogatásával) egyaránt jelezte, hogy megválasztása esetén megmarad az idősek utazási kedvezménye a fővárosban. A Momentumra azt mondta, hogy a párt "olyan fiatal, hogy nem is értik, miről van szó" (.), "majd megtanulják, hogy fontos az időseknek az utazás és az utazási kedvezmény".

Schmuck Andor szerint őt 2428-an támogatták aláírásukkal abban, hogy elinduljon az ellenzéki előválasztáson, nekik meg is köszönte ezt. Közülük hetvenen részt is vettek ezen a hétfői sajtótájékoztatón az MTI szerint.

"Mostantól az előválasztás arról szól, hogy egy Deák Ferencet vagy egy Zrínyi Ilonát fogunk választani" - hangoztatta Karácsony Gergelyre és Kálmán Olgára utalva Schmuck Andor.

Schmuck ezután arról beszélt, hogy a főváros V. kerületének polgármesteri székéért indul inkább (2014-ben is itt akart indulni). Programját ismertetetve azt mondta, megválasztása esetén az önkormányzat minden "teraszengedélyből", ingatlanhasznosításból, bérbeadásból és parkolásból származó bevételének felét "visszaosztja" a társasházaknak.