Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Hableány: Svájcban is elindulhatnak a kártérítési perek

2019.06.17. 08:14

Akár Svájcban is perelhetnek a Hableány 28 halálos áldozattal járt tragédiája után a hozzátartozók, amennyiben bebizonyosodik a Viking Sigyn felelőssége a május 28-i dunai balesetben. Erre jogalapot adhat az a tény, hogy a szállodahajó kapitánya az ügy gyanúsítottja és az, hogy a nyomozati anyagok szerint a szállodahajó anélkül kezdte meg a 27 méter hosszú Hableány előzését a Margit hídnál, hogy rádión kapcsolatba lépett volna vele – írta a Magyar Nemzet a Hableányt üzemeltető Panorama Deck Kft-t képviselő közlekedési jogászra hivatkozva. Borbély Zoltán szerint a hajózási szabályzat értelmében egyértelműnek látszik a Viking Sigyn személyzetének szabálysértése.

A lap szerint biztosra vehető, hogy a 26 dél-koreai áldozat rokona svájci vagy amerikai választott bírósághoz fordul kártérítési igénnyel, és erre lehetőségük van a Hableány két magyar áldozata, a kapitány és munkatársa hozzátartozóinak is.

A tragédia után három holttestet továbbra is keresnek, a kutatások nem csak a Duna teljes magyarországi szakaszán folynak, de a Szerbia, Románia és Bulgária is kiemelten figyeli a folyó rájuk eső szakaszait.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport