Gizella
9 °C
14 °C

Betonoszlop dőlt egy autóra, fák fordultak ki, pincékből szivattyúzzák a vizet

2019.06.17. 09:07 Módosítva: 2019.06.17. 10:00

Huszonhétszer riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit a vasárnapi vihar miatt, tájékoztatott a térség katasztrófavédelme.

Nyíregyházán, Érpatakon, Tiszavasváriban, Kisar és Fehérgyarmat között, valamint Fábiánháza és Mérk között úttestre dőlt fát távolítottak el. Tiszalökön egy nagy faág döntött ki betonoszlopot, ami ráesett egy autóra, Tyukodnál pedig telefonoszlopot tört ketté és telefonvezetéket szakított le egy fa.

Esti zivatar 2019. június 16.
Esti zivatar 2019. június 16.
Fotó: Bugár Pál / Időkép.hu

A pincékben összegyűlt csapadékvíz szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét Rakamazon, Bujon, Balsán, Kálmánházán és Újfehértón. Rakamazon az úttesten átfolyó csapadékvízben akadt el egy autó, Nyíregyházán pedig munkagödörbe szakadt autót is kiszabadítottak a tűzoltók.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében negyven alkalommal vonultak a tűzoltók kidőlt fákhoz, leszakított elektromos és távközlési vezetékekhez, megrongált háztetőkhöz, kéményekhez. Csincsénél vasúti felsővezeték szakadt le, a tűzoltók száznyolcvan utasnak nyújtottak segítséget, hogy el tudják hagyni a szerelvényt.

Fejér megyében a Súri-patak magas vízállása miatt a József Attila utcát és a Táncsics Mihály utcát elöntötte a víz Bakonycsernyén. A tűzoltók menti az ingatlanokból a kisállatokat és az értéktárgyakat.

Mint korábban írtuk, komoly anyagi károkat okozott a vasárnapi délutáni vihar több megyében. Az MTI összefoglalója szerint délután Bács-Kiskun és Pest megyébe, este pedig már Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is riasztották őket kidőlt fák, lefújt tetőcserepek és leszakadt vezetékek miatt.