Csikóstőttős polgármesterét indítja a Fidesz Dombóváron

2019.06.18. 21:23

Pintér Szilárd, a Tolna megyei Csikóstőttős független polgármestere lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Dombóváron az őszi önkormányzati választáson, jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden az MTI beszámolója szerint.

A z 52 éves polgármester 21 éve vezeti a Dombóvár melletti 800 fős községet, és tíz éve elnöke a Dombóvár térségi társulásnak. " Pintér Szilárd képes arra, hogy a várost elindítsa a fejlődés útján, és megszüntesse a belviszályokat" - jelentette ki a fideszes országgyűlési képviselő a jelöltet bemutató keddi tájékoztatón. 

Pintér ellenfele a Mindenki Magyarországa Mozgalom honlapja szerint Szabó Loránd, Dombóvár jelenlegi független polgármestere lehet, aki öt éve szoros versenyben nyert a Fidesz-KDNP akkori jelöltje, Vida Tamás előtt, a szavazatok 50,4 százalékát szerezte meg. 

2002 óta egy kis megszakítással ő vezeti a várost, az első ciklusban függetlenként, majd 2006-ban az MSZP és az SZDSZ színeiben indult, írja a 444. 2009 júniusában  egy ellene indított rágalmazási per kapcsán lemondott a tisztségről, ám egy év múlva függetlenként ismét megválasztották.

Mint azt Potápi is kiemelte a mai rendezvényen, a májusi EP-választáson kifejezetten jól szerepelt a Fidesz-KDNP listája Tolna megyében, Dombóváron a szavazatok több mint 54 százalékát kapták.