Milliós endoszkópokat loptak a László Kórházból

2019.06.18. 17:11

Egy olvasónk írt levelet az Indexnek, amiben beszámolt egy véletlenül meghallott beszélgetésről a László Kórházban:

A kórház rendszeres látogatója vagyok, ma is ott voltam kezelésen, és hallottam, hogy a nővérek arról beszélgetnek, hogy szombaton kirabolták az endoszkópiát. Elvittek egy nem régen beszerzett 50 milliós értékű műszert. A tettesek pontosan tudták mit akarnak elvinni.

– írta.

A furcsa rablásról megkérdeztük a rendőrséget, ahol elismerték az esetet. A BRFK válasza szerint június 15-én, feljelentés alapján indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, lopás gyanúja miatt. A Szent László Kórházból ugyanis több orvosi műszert elloptak, közel 43 millió forint értékben. A folyamatban lévő nyomozásról további tájékoztatást a rendőrség nem adott.

Na de kinek kellhet egy több milliós orvosi műszer, amit alapjában csak szakember tud kezelni? Orvosok csak nem lophatták el, fémgyűjtőknek meg túl nagy kockázat. (Az endoszkópot a diagnosztika során a testüregeken keresztül vezetik a testbe, hogy a végére szerelt kamerával az orvos belelásson a beteg helyre.)

A megoldás valószínűleg egy korábbi cikkünkben rejlik, ami arról szólt, hogy Németországban szintén eltűnt már vagy száz darab endoszkóp, amikor a rendőrség rajtakapta a tolvajokat, és rájött arra, mire kellett az endoszkóp.

A megoldás tehát:

A német rendőrök szerint a drogkereskedők ezekkel az eszközökkel vizsgálják meg, hogy a kokaint a gyomrukban vagy a végbelükben csempésző emberek valóban minden kapszulát bejuttattak-e a testükbe.