Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Magyar Nemzet: Utassal szelfizhetett a Viking kapitánya a Hableány-baleset pillanatában

2019.06.20. 06:13 Módosítva: 2019.06.20. 09:57

Újabb bűncselekmény, cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a május 29-én történt hajótragédia ügyében a BRFK-n felállított különleges nyomozócsoport, írta saját forrásaira hivatkozva a Magyar Nemzet.

A rendőrség azonban később azt írta:

a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a nyomozás jelenleg egy bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt van folyamatban, a kapitánnyal más gyanúsítást a BRFK nem közölt.

A lap közlése szerint több, a nyomozásra kívülről rálátó, ám névtelenséget kérő forrás állítja, hogy a Viking Sigyn visszatolatott a tragédia helyszínére, ám rövid idő után mégis távozott onnan.

A lap azt is írta, hogy forrásaik szerint a Sigyn utasai elmondták még a tragédia éjszakáján az őket tolmáccsal meghallgató rendőröknek, hogy az ütközést észlelve kiabálni kezdtek, hogy baleset történt, s ezt hallotta meg a kapitány, aki az utasoktól kérdezgette, hogy mi történt. Ezután tolattak vissza, majd néhány másodperc után elhajóztak a Dunán felfelé. Amennyiben ez így történt, akkor a kapitány egyáltalán nem látta a katasztrófát, nem észlelte az ütközést.

A cikk állítása szerint az is "felmerült", hogy a kapitány az ütközés pillanatában szelfizett mobiltelefonjával utasai egyikével. "Az önfotózás mindenesetre magyarázat lehet arra a fővárosi főügyészségi közlésre, miszerint a kapitány a katasztrófa után mobiltelefonjáról adatokat törölt", írták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport