Ivó, Milán
EUR 384,59 Ft
USD 363,12 Ft
5 °C
26 °C

Inkább sajnálják a fővárosiak a hajléktalanokat, és nem büntetnék őket

2019.06.20. 08:52 Módosítva: 2019.06.20. 08:53
  • A fővárosiak 61 százaléka nem tartja elfogadhatónak a hajléktalanságot kriminalizáló alaptörvény-módosítást.
  • 29 százalék szerint valamilyen szinten elfogadható a rendelkezés
  • A fővárosiak bő háromnegyede (77%) úgy véli, hogy a változtatás valójában csak elrejti, nem pedig megoldja a hajléktalanság problémáját.

A hajléktalanokkal kapcsolatos érzelmeiket tekintve a budapestiek egy 1–7-es skálán a következő válaszokat adták átlagosan:

pc hajlektalan fig03.png

A felmérést a Political Capital az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Menhely Alapítvánnyal együtt készítette 675 fő telefonos megkérdezésével. Megmérték a budapestiek hajléktalansággal kapcsolatos attitűdjeit, különös tekintettel a hajléktalanok kriminalizálását lehetővé tevő alaptörvény-módosításra. 

A felmérés még azelőtt készült, hogy a hajléktalanság kriminalizálásáról az Alkotmánybíróság június 6-án kimondta, hogy nem alaptörvény-ellenes.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás