Megható rövid történet egy balesetben eltűnt, majd előkerült kutyáról

2019.06.21. 08:02

Péntek korán reggel egy Facebook-poszt kezdett el terjedni, amiben Bea egy csúnya baleset képét, illetve egy kutya fotóját osztotta meg. A szöveg pedig az volt:

SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI HANAKÁT!!! Párom ma reggel súlyos balesetet szenvedett az M3-as gödöllői szakaszán. Egy felelőtlen sofőr esőben száguldozott... Hála az égnek, kisebb sérülésekkel megúszta. A kutyánk Hanaka, egy rettentően felénk Shiba Inu kiszabadult a boxból, és most nem tudjuk, merre jár. Mire a párom ki bírta magát szuszakolni a roncsból, addigra már nyoma sem volt. SEGÍTSETEK! OSSZÁTOK! VÁRJUK HAZA HANAKÀT!!!

A posztot alig egy óra alatt már több mint ezren osztották meg, miközben Bea elmondása szerint folyamatosan kapta az üzeneteket vadidegenektől is. Egyikük például azt írta, elindult a környékre megkeresni a kutyát.

baleset3.PNG

A képet látva tényleg csoda, hogy az autót vezető Zoli épségben szállt ki a roncsból. Mint Bea elmondta,  

„A vezető oldali ülés víz alatt van. Ha elvesztette volna az eszméletét, akkor nem éli túl. Valahogyan kimászott, és csak néhány zúzódás van rajta."

A másik autó sofőrjéről annyit tud, hogy ő sem sérült meg komolyabban, és szintén ki tudott mászni. A balesetről a rendőrség is beszámolt.

A gyorsan terjedő poszt alatt egy órán belül jött egy komment, amely egy Facebook-posztot tartalmazott: egy nő megosztotta, hogy a kisbagi pihenő vécéjében talált egy rémült fehér kutyát.

baleset5.PNG

Amikor ezt Bea meglátta, felhívta párját, hogy beszámoljon neki a fejleményekről. 

A telefonja teljesen elázott, így csak annyit értett, hogy kisbagi pihenő... 

A rendőr, aki vele volt, visszahívott, és már úton is voltak Hanakáért

– meséli. Bea azt mondja, a legelső lépés volt, hogy felhívta az autópálya-rendőrséget, amely azonnal keresni kezdte a kutyát. „Mire a rendőrök odaértek a baleset helyszínére, már mondták a  páromnak, hogy mindenki a kutyust keresi.”

Végül Zoli a helyszínelő rendőrök egyikével elhajtott a pihenőbe, ahol a vécében még mindig ott volt a rémült Hanaka.

Fantasztikus összefogás volt

– összegzett Bea. A balesetnél és a kutya előkerítésénél a gödöllői autópálya-alosztály rendőrei, Soós Roland és Nyíri Tamás főtörzsőrmesterek segítettek. Egyikük meg is örökítette a nagy találkozást:

kuttyer