Zivataros hétvége elé nézhetünk, a Balatonon orkán erejű szél várható

2019.06.22. 09:37 Módosítva: 2019.06.22. 21:01

Balatonalmádiban rögzített videó a tomboló viharról:

A kánikula után megérkezett az éles váltás, délután többfelé megérkezett az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által ígért zápor és zivatar. 

Szombaton a Balatont elérő vihart orkán erejű széllökések kísérhetik, ezért a meteorológusok azt kérik a Balatonnál lakóktól és nyaralóktól, hogy a viharjelzések idején senki ne menjen a vízbe.

A Badacsony térségéből időközben már elvonult a vihar:

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Délután egy viharrendszer érkezett nyugatról sűrű villámlással. A viharrendszer kelet felé halad tovább, ahol heves viharokra kell készülni, helyenként felhőszakadással. A csapadék mennyisége akár a 30-50 millimétert is meghaladhatja. 

Az Időkép.hu szerint az éjszaka sem lesz nyugodt; a Dunántúlon, majd a középső országrészben kell készülni mennydörgésre, villámlásra.

Vasárnap még sok lesz a felhő, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra vagy akár zivatarra is. Az OMSZ szerint az ország 90 százalékán jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk.