Géza
6 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

A Hableány-tragédia újabb áldozatát találhatták meg Csepelnél

2019.06.23. 15:53 Módosítva: 2019.06.23. 22:18

A Hableány sétahajó májusi tragédiájának újabb áldozata került elő, ezúttal Csepelnél, írja megbízható forrásra hivatkozva a 168 Óra.

Az értesüléssel kapcsolatos kérdéseinkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: szombat este 22 óra 8 perckor érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy a Duna budapesti szakaszán, a Csepeli átjárónál egy holttestet találtak a vízben.

A BRFK egyelőre nem erősítette meg, hogy a holttestnek köze lenne a hajószerencsétlenséghez. „A holttest azonosítása jelenleg is folyamatban van, így bővebb tájékoztatást nem tudunk adni” – írták az Index megkeresésére.

Közben egy dél-koreai lap, a South Korea Herald szintén arról ír, hogy a Hableány-tragédia újabb halálos áldozatát találhatták meg a hajószerencsétlenség helyszínétől mintegy 30 kilométerre.

A Hableány turistahajó május 29-én, szerda este, nem sokkal 21 óra után süllyedt el a Margit híd alatt, amikor a Dunán ráfutott és a vízbe fordította a nála jóval nagyobb Viking Sigyn szállodahajó, amit egy ukrán kapitány, a 64 éves Jurij C. vezetett.

Az 1949-ben épült Hableány mindössze 7-8 másodperc alatt, 35 emberrel a fedélzetén süllyedt el: 33 dél-koreai turista és a 2 fős magyar személyzet tartózkodott a hajón. Az áldozatok közül heten élték túl a balesetet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport