Magdolna
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Tűz a MOM Sport tetején: gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoznak

2019.06.25. 11:28

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen a MOM Sportközpont tetején történt hétfő esti tűzeset miatt, amelyben egy nyolcéves gyermek meghalt, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

A nyomozók megállapították, hogy a tűzeset előtt három testvér a központ melletti parkban játszott, és amikor az édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük ketten a MOM Sportközponthoz mentek.

A tizenegy éves fiú és a nyolcéves kislány felment a sportközpont lezárt tetejére, majd az ablakon bemásztak az ott lévő, használaton kívüli faházba, és tüzet okoztak benne.

A gyorsan terjedő tűz elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, de a gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Bátyját kórházba vitték, ahol a nyomozók meghallgatták. 

A tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége eddig nem merült fel

– írta a rendőrség. Ebből az következik, hogy az eljárás jelen állásában a kiskorúak felügyelet nélkül maradása még nem tárgya a vizsgálatnak, és úgy tudjuk, az édesanya büntetőjogi felelőssége nem is merült fel, ahogyan úgy tűnik, az épület üzemeltetőjét érintően sem.

Megírtukkigyulladt egy 15-20 négyzetméteres, használaton kívüli fabódé a Csörsz utcai szabadidő- és sportközpont, a MOM Sport tetején hétfő este fél hétkor a XII. kerületben. A tűzoltók az oltás során egy nyolcéves gyermeket, mint kiderült, a kislányt eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, ám a gyerek a helyszínen életét vesztette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport