Karácsony Gergely támogatására biztat Alföldi Róbert

2019.06.25. 10:15 Módosítva: 2019.06.25. 10:26

Ritkán foglal állást politikai kérdésekben, ám mostani Facebook-bejegyzésében egyértelművé tette Alföldi Róbert, hogy kit látna szívesen Budapest élén. A színész-rendező, a Nemzeti Színház egykori igazgatójának neve egyébként korábban még az esélyes főpolgármester-jelöltek között is felmerült a háttérben, ám Alföldi, úgy tűnik, nem vállal szerepet a politikában.

Véleménye azonban van, szerinte nehezen megy az összefogás, még akkor is, amikor "már szinte egyetlen esélyünk marad, hogy együtt talán változtatni tudjunk azon az irányon, amerre megy az ország. 

Lehet, hogy ugyanúgy szeretnénk a változást, de mégis fontosabbak lesznek a saját kis szemétdombjaink és saját kis pártérdekeink. De most akkor is van egy kis esély a változásra

– írta, hozzátéve: minél többen menjenek el és mutassák meg, hogy a szavazók igenis össze tudnak fogni egymásért, a fővárosért, és ebben a helyzetben az országért is. "És ne engedjük, hogy hatalmi játszmák bábui legyünk.

Menjünk el előválasztani, és azt az embert válasszuk, akinek valóban van esélye nyerni ősszel az önkormányzati választásokon. És aki mellett még pár hete szinte egységesen ott állt mindenki. Mert a politika mégiscsak egy szakma

– tette egyértelművé Alföldi Róbert, hogy Karácsony Gergelyt támogatja az előválasztáson. Karácsony, azaz az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás jelöltje mellett egyébként olyan közéleti személyiségek foglaltak állást, mint Bálint gazda, Bajnai Gordon, vagy éppen Hajós András. Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum jelöltjét egy, az előválasztáson részt nem vevő főpolgármester-aspiráns, Puzsér Róbert biztatta azzal, hogy a javára visszalépne. Kálmán Olga a DK támogatásával indul, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára felkérésére.

Szerdán délig lehet szavazni a fővárosi ellenzéki előválasztáson, melynek menetéről és körülményeiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben. A három indulóval készített interjúinkat pedig itt, itt és itt lehet elérni.