Kátyúzás 2019 Budapestjén

2019.06.26. 19:37 Módosítva: 2019.06.26. 22:04

Egyik olvasónk lőtte kedden az alábbi videót a budapesti Erzsébet királyné út kátyúzásáról, melyen az egyik munkás egy zsák ún. hidegaszfaltot, azaz könnyen felhasználható, rugalmas és nem utolsó sorban pár óra alatt megkötő anyagot borít a villamossínek melletti egyik kátyúba, amit jól megtermett kollégája sportcipőben egyenget el, majd apró lépésekkel tömörít.

Hogy mi ezzel a baj? Az, hogy a kötési reakció csak komoly mechanikai igénybevétel (pl. döngölés, vibrálás) hatására indul be, azaz a lábbal taposott hidegaszfalt – ami eleve csak ideglenesen válthatja ki a melegaszfaltozást – még kozmetikai megoldásnak sem megy el. 

Az első pillantásra nem túl meggyőző munkával kapcsolatban kérdéseinkkel igyekeztünk megkeresni az illetékes szerveket. A fővárosi útfelújításokért felelős Budapest Közút Zrt.-től azzal hajtottak el minket, hogy a vágányok környékének aszfaltozását nem ők végzi, mert az a BKV Zrt.-hez tartozik. A közlekedési vállaltnak a videóval együtt elküldtük kérdéseinket, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.  • Hírek
  • Hírek