Tarlós gratulált Karácsonynak: A selejtező is mérkőzés!

2019.06.26. 19:59 Módosítva: 2019.06.26. 20:28

Tarlós István főpolgármester az atv.hu-n keresztül gratulált Karácsony Gergelynek – akinek elmondása szerint szurkolt is –, mivel „a selejtezőmérkőzés is mérkőzés”. Azonban felhívta arra a figyelmet, hogy az előválasztás összes budapesti választópolgárra vetített 5,1 százalékos részvételi aránya nem tanúskodik „elsöprő leváltó hangulatról”.

Tarlós gratulációja némileg ellentmond a főpolgármester előválasztásról megfogalmazott korábbi nyilatkozatainak, melyek szerint az egész „csak agitprop- és marketingtevékenység“, amely ellenőrizhetetlen, jogi következménye még akkor sem lehetne, ha kiderülne valami „svindli”; mi több, még valódi vita sincs.

Tarlós kedden még a Magyar Nemzetben is nyílt levelet tett közzé, melyben azt állította, „nekem mindegy, melyik induló nyer“, de ettől függetlenül

az egész dolog egy választásnak álcázott marketingtevékenység. Agitpropművelet, tömegmanipuláció, a sajtóban való szakadatlan forgolódás és a szereplők átárazásának kísérlete, továbbá nyilván listakészítés a szavazókról, amit ők szavakban annyira elítélnek.