András, Andor
-3 °C
3 °C

Egy hónapig folyamatosan felújítási munkák várhatóak az M1-esen

2019.06.27. 11:03
A Tatabánya és Budapest közötti szakasz mindkét oldalát érintik a munkálatok, de a Magyar Közút a legforgalmasabb napokon igyekszik nem elterelni a forgalmat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint folytatódik az M1-es autópálya felújítása. A következő, mintegy 43 kilométernyi szakaszt érintő projekt elindítása előtt, a szakemberek 2019. július 2-től várhatóan 1 hónap alatt 3000 tonna aszfalt felhasználásával úgynevezett nagyfelületű és lokális burkolatjavítást végeznek a Tatabányától Budapestig tartó szakasz szükséges helyszínein.

Tatabánya és Budapest között, mindkét pályaoldalon lesznek munkálatok, de úgy, hogy a pálya áteresztő képessége a munkálatok ideje alatt is 2x2 sávos marad. A szükséges helyeken részleges pályaszerkezet cserét hajtanak végre, ezen kívül marási és aszfaltozási munkákat végeznek, melynek során 8 cm kötőréteget és 4 cm vastag kopóréteget terítenek majd.

A szakemberek a munkákat úgy ütemezik, hogy a korlátozással járó munkák hetenként csak kedd, szerda és csütörtöki napokra essenek, kihagyva a legforgalmasabb időszakokat.

A szükséges terelés kiépítéseket hétfő éjszakánként kezdik el, a marási munkákat szintén az esti órákra tervezik, hogy napközben aszfaltozhassanak, mindezt 12 órás munkarendben látják majd el.

Az autópálya jelentős forgalma miatt jelentősebb torlódások alakulhatnak ki, ezért a munkálatok ideje alatt a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.