Salamon
-1 °C
13 °C

Kocsis Máté: Nagy harc lesz a főpolgármester-választás

2019.06.27. 09:29

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Hír TV-n értékelte az ellenzéki előválasztás eredményét. Az előválasztást Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa nyerte, aki a június 20-ától június 26-án délig tartó előválasztáson 33 355 szavazatot szerzett. A DK támogatásával, de függetlenként induló Kálmán Olga lett a második 25 093 vokssal, a harmadik helyen Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa végzett 9792 szavazattal.

Kocsis szerinte Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll". A Fidesz politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely a budapesti választópolgárok 2,4 százalékának szavazatával nyerte meg az előválasztást.

A frakcióvezető szerint beszédes, hogy "a legalkalmatlanabb fővárosi polgármester" az ellenzék legalkalmasabb jelöltje. Azt mondta: Zuglóban "manapság nem úgy mennek a dolgok, ahogy egy normális kerületben", majd beszélt a zuglói Fidesz-MSZP parkolási mutyi eredményét ismertetve elmondta, hogy a kerület naponta egymillió forintot bukik a parkoláson.

Kocsis szerint Karácsony Gergely pedig azzal kérkedik, hogy állatvédelmi chartát szeretne, majd fészkestül kivágja a fákat a Pillangó Parkban - folytatta. A zuglóiak polgármestere "hobbipolgármester", van, hogy hetekig nincs bent - közölte Kocsis aki szerint "nem véletlenül mondja róla mindenki városszerte, hogy alkalmatlan vezető".

Ezek után Kocsis azt mondta az MTI szerint, hogy az őszi főpolgármester-választás nagy harc lesz, mert az ellenzék mindent megmozgat majd, de ezzel együtt hatalmas "ellenzéki lökdösődés" lesz még, mindenféle helyosztókkal, háttéralkukkal.

Az előválasztás eredményéről itt írtunk részletesebben, a Fidesz-KDNP budapesti polgármester-jelöltjeiről pedig itt.