Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Akár még a Tarlós-Karácsony főpolgármester-jelölti vita is létrejöhet

2019.06.27. 12:14

Nem zárta ki egy jelölti vita lehetőségét Tarlós István a Népszavának. A lap azután kérdezte meg a főpolgármestert, hajlandó-e leülni az ellenzék jelöltjével, hogy Karácsony Gergely megnyerte az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztást. 

Az idevágó kérdésre Tarlós azt mondta:

Egyelőre azt sem tudjuk, hány jelölt lesz, az előválasztás nem egy közjogi aktus, nem előfeltétele annak, hogy bárki elinduljon, meglátjuk. Olyan vitára, amilyet most láttunk - utalt az előválasztásokban lezajlott vitákra -, olyanra biztosan nem kerül sor, nem tudom, hogy ilyennek van-e értelme. Abban is biztos vagyok, hogy egy Gulyás Marci által moderált vita biztosan nem lesz. Meglátjuk, hány jelölt lesz, meglátjuk, mi lesz a helyzet szeptemberben. Én csak olyan vitát tudok elképzelni, hogy nem előre megbeszélt témák vannak súgóemberekkel. Ha egymással szembeállunk, és előre meg nem beszélt témákról face to face egymást kérdezzük, ilyet nem zárok ki. Nem azt mondom, hogy biztosan lesz, de ilyet nem zárok ki. Operettalakításokban viszont biztosan nem veszek részt.

Ismert, Karácsony a fővárosi parkolási ügyekben tavasszal egyszer már kihívta nyilvános vitára Tarlós Istvánt. Majd az előválasztás eredményének ismeretében szerdán azt mondta a Népszavának, újra felkéri nyilvános vitára Tarlóst, de nem hiszi, hogy a főpolgármester élni fog a lehetőséggel.