2024. június 19. 15:00
Horvátország 2
Albánia 2
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00 ÉLŐ
Németország 1
Magyarország 0
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

A bevándorlási hivatal főigazgató-helyettese vezeti majd az új idegenrendészetet

2019.06.28. 14:24

Kiss Attila Tamás, a bevándorlási hivatal eddigi főigazgató-helyettese lesz az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetője - közölte a Belügyminisztérium.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) - korábban Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal - július elsejétől rendvédelmi feladatokat ellátó szervvé alakul, és Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) néven működik tovább. Pintér Sándor pénteken, ünnepi állománygyűlésen adta át az OIF vezetőinek kinevezési okmányait.

Pintér Sándor az OIF rendvédelmi szervvé történő átalakulásával összefüggő feladatok koordinálására Végh Zsuzsannát, a BMH főigazgatóját július elsejétől miniszteri biztossá nevezte ki. Az OIF gazdasági főigazgató-helyettesi beosztásába Dickmann Irén ezredest vezényelte.

Pintér a hivatal állományából három embert soron kívül rendőr ezredessé léptetett elő, a hivatal megalakulása óta fennálló jogviszonyára és kiemelkedő szakmai tevékenységének elismerésére pedig 13 embert jutalomban részesített.

Az állománygyűlésen a belügyminiszter hangsúlyozta: a 2015-ös menekültáradatt, és a nemzetközi körülmények változása kényszerítette ki a szervezet átalakítását. Pintér szerint az illegális migráció hosszú távú fennmaradása, és az ahhoz tapadó jogsértések száma követelte ki az új irányítási rendet, az idegenrendészeti modell bevezetését.

"Határozott, a jogszabályokat betartató, tiszteletet ébresztő szervezetet szeretnék látni" - mondta Pintér.