A Hableány-baleset áldozatát találták meg hétvégén Csepelnél

2019.06.28. 07:45

A Hableány sétahajó májusi tragédiájának újabb áldozata került elő hétvégén, ezúttal Csepelnél. Azonosítása napokig tartott, a rendőrség pénteken erősítette meg a hírt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. június 22-én 22 óra 8 perckor érkezett bejelentés, hogy a Duna budapesti szakaszán, a Csepel szigetnél egy holttestet találtak a vízben. A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a 2019. május 29-én történt dunai hajóbaleset áldozata, írja a Police.hu.

A kutatásban résztvevők a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még két dél-koreai utast.

A Magyar Nemzet pénteken írta, hogy a Hableány magyar kapitánya és matróza hajós temetést kapnak majd a Dunán. Urnáikat a Duna budapesti szakaszán fogják majd a folyóba süllyeszteni.

A Hableány turistahajó május 29-én, szerda este, nem sokkal 21 óra után süllyedt el a Margit híd alatt, amikor a Dunán ráfutott és a vízbe fordította a nála jóval nagyobb Viking Sigyn szállodahajó, amit egy ukrán kapitány, a 64 éves Jurij C. vezetett.

Az 1949-ben épült Hableány mindössze 7-8 másodperc alatt, 35 emberrel a fedélzetén süllyedt el: 33 dél-koreai turista és a 2 fős magyar személyzet tartózkodott a hajón. Az áldozatok közül heten élték túl a balesetet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport