Kornélia
-1 °C
15 °C

A kormány tényleg vizsgálatot kezdeményez a Wizz Air és a Kartago Tours ellen

2019.07.01. 20:50

A mai napon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyetértésével, Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Fővárosi Kormányhivatalt, hogy indítson fogyasztóvédelmi vizsgálatot a Wizz Air légitársaság, valamint a Kartago Tours utazási iroda elmúlt napokban tapasztalt utastájékoztatási gyakorlatával kapcsolatban – írja közleményében a Miniszerelnökség. Gulyás már többször utalt rá, hogy vizsgálatot szeretne a diszkont légitársaság ellen.

A Wizz Air légitársaság 2019. június 25-i London-Budapest járatán utazók több mint 24 órás késéssel indulhattak csak útnak, míg 2019. június 30-án a Marosvásárhely-Budapest járaton történt helytelen utastájékoztatás miatt szükséges vizsgálat indítása az utasok megtévesztésével, illetve a velük szemben tanúsított magatartással kapcsolatban.

– olvasható a közleményben, utalva a Gatwick repülőtéren rekedt magyarok esetére. 

Szintén vizsgálat indul a Kartago Tours által szervezett tunéziai utazásokat érintően is, amelyek során 144 utas 16 és 26 órás reptéri várakozás után indulhatott csak útnak. Minden ilyen esetben szigorúan vizsgáljuk, hogy az utazási szolgáltatást nyújtók megfelelően tájékoztatták-e ügyfeleiket, illetve hogy minden jogszabályi kötelezettségüknek eleget tettek-e, írja a Miniszterelnökség. 

Ismétlődő jogsértés esetén a lehető legszigorúbb büntetésre számíthatnak a fogyasztókat megkárosító társaságok.