Iskolaigazgató indul Kriza Ákossal szemben Miskolcon

2019.07.01. 12:17

Veres Pál iskolaigazgató elfogadta a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület felkérését, és ősszel indul Miskolcon az önkormányzati választáson a polgármesteri székért a helyi Földes Ferenc Gimnázium igazgatója, derült ki a Borsod24 interjújából. Veres egy Facebook-videóban mutatkozott be a miskolciaknak:

Veres ma jelentette be hivatalosan is indulási szándékát, a portálnak pedig azt mondta, azért vállalta a megmérettetést a fideszes Kriza Ákossal szemben, mert fel kellene rázni a közéletet, meg kell kérdezni a polgárokat, milyen problémákkal küzdenek, milyen megoldásokat képzelnek el, mit tennének a város jobbítása érdekében.

Azzal a céllal hoztuk létre A Szinva Városáért Egyesületet, hogy széles körű közgondolkodást indítsunk el a városban, amely eredményeként összeállhatna egy olyan anyag, ami segítené a város következő vezetésének tervező munkáját. Amikor a vitaindító, helyzetértékelő anyag elkészült, már világos volt, hogy a környezetem, a segítőim, barátaim bíznak bennem, és arra kértek, álljak az élére az általunk megfogalmazott városegyesítő folyamatnak

– fogalmazott a polgármesterjelölt.

Azt már korábban megírtuk: több nagyváros után a miskolci ellenzéki szervezetek is megállapodtak abban, hogy nem indulnak egymással szemben, sőt polgármestert is közösen jelölnek. 

Veres Pál ezzel kapcsolatban az interjúban azt mondta, 

Nem titkolom, szinte valamennyi párt környezetéből megkerestek. Mindenkinek azt mondtam, nem vállalom, hogy pártjelölt legyek. Soha nem voltam egyetlen pártnak sem tagja. Egyértelművé tettem, hogy nem vagyok pártember, nem is akarok az lenni

A kérdésre pedig, mely pártok támogatására számít, nem akart konkrét pártokat megnevezni, csak azt mondta, "én emberekben gondolkodom, nem pártokban. Mindenkinek a támogatására számítok, aki hisz abban, hogy a város jobbá tehető."