Megháromszorozzák a médiahatóság elnökének fizetését

2019.07.01. 06:43

Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése

– ezzel a szűkszavú indoklással javasolja a parlament törvényalkotási bizottsága, hogy piaci körülmények között elképzelhetetlen mértékű fizetésemelést kapjanak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetői, írja a 24.hu. A portál szúrta ugyanis ki, hogy a médiatörvények módosításához múlt csütörtökön benyújtott összegző módosító javaslat szerint az NMHH-t vezető

Karas Monika fizetése tehát havi 1,3 millió forintról 4 millió forintra nő.

Dr. Karas Monika
Dr. Karas Monika
Fotó: NMHH

A médiahatóság elnöke eddig miniszteri illetményre volt jogosult, így Karas Monika legutóbbi, 2018-as vagyonnyilatkozatában még 1 millió 296 ezer forintos fizetést tüntetett fel. Magyarán a jövedelme több mint a háromszorosára nőhet augusztus 1-jétől. Ennek oka, hogy a jövőben a jegybankelnök Matolcsy György havi ötmillió forintos fizetésének 80 százaléka jár neki az Országgyűlés előtt lévő módosító javaslat szerint.

A parlament jóváhagyása pedig alighanem formalitás, hiszen az indítványt benyújtó törvényalkotási bizottság is kormánypárti többségű, vagyis a Fideszben a politikai akarat nyilvánvalóan megvan a szokatlan mértékű fizetésemelésre, jegyezte meg a 24.hu.